Workshops

Al vanaf het begin van de mensheid zijn er altijd figuren geweest die lezingen hielden – filosofen niet in de laatste plaats. Ze willen mensen helpen door middel van verhalen, vragen, ervaringen, ideeën, gedachte-experimenten en oefeningen. Vaak hebben lezingen van filosofen dan ook het karakter van wat we tegenwoordig ‘workshops’ noemen: sterk interactief om samen een bepaald thema verder te onderzoeken. Van de druk om te presteren in onderwijs tot boeddhistische filosofie en hoe we om kunnen gaan met een tijdperk vol afleiding & technologie.

Sinds 2011 doceer ik filosofie in het voortgezet onderwijs en verzorg ik op andere scholen of buiten het (VO-)onderwijs workshops. Vol verwondering, vrolijke inspiratie en vooral om ook om samen een gesprek te voeren over de vragen / thema’s die ons bezig houden. Hoe kunnen we rust vinden in ons hectische leven? Wie zijn wij? Wat is belangrijk in onze samenleving?

Ook kan ik mindfulness-trainingen of meditatie-lessen verzorgen, in combinatie met (boeddhistische) filosofie.

Schrijf een mail voor het verzorgen van een workshop. Als er een snelle reactie gewenst is (binnen een week) graag telefonisch contact opnemen (zie ‘over mij’).